ini satu kisah

  • aku sombong?

aku menerima satu sms drp seseorg yg penah memberi ku satu harapan. cuma aku shj yg terlalu mengharap hingga jatuh tertiarap dan malu sendiri. maka aku mula menjauh dan berlalu perlahan2. bukan menghindari cuma aku mengerti tempat dan status aku disisi. jadi pabila dia kembali muncul dan menyatakan aku sombong aku tertempan seketika. aku bukan membenci. cuma ruang itu aku sediakan untuk yg sepatutnya. bak kata org lain, jgn dipeduli apa kata org krn yg merasa diri kita. buat 'dia' yg baik hati, aku bukan sombong. malah perkataan dan sifat itu tiada dalam kamus aku. tanyalah sesiapa yg benar2 kenal empunya nama jay ariel, maka sombong itu memang bukan cermin ku. maafkan kerana sepi. tapi sepi itu indah bila ada yg merindu. sembah salam buat semua.

  • aku pemalu?

berjalan bersama rakan2 lama di waktu sekolah dulu mengingatkan kami pada byk kisah. soal cinta monyet(monyet juga pandai bercinta ya?) dan soal zaman yg takkan pernah luput dalam ingatan. maka terkeluarkan cerita sang adam yg amat diminati sang hawa. adam amat pemalu dan hawa ceria orangnya. si adam itu rakan baikku dan hawa jua tempatku meluahkan rasa. bila bicara tentang ini, baru aku sedar bahawa sejak mula meniti alam remaja aku bukan seorang pemendam rasa. kuluahkan segala agar semua tahu. maka pemalu seperti adam yg banyak berdiam bukan aku. selepas pelbagai resah dirungkai, timbul persoalan, masih wujudkan sifat malu dikalangan kita hari ini? jika pakaian semakin ketat dan singkat, ke kelab lebih kerap dari ke masjid atau berpegang tangan adalah wajib bagi bukan muhrim, maka dimana malu? kenapa ia bersembunyi? keluarlah agar dunia sedar akan wujudmu. aku malu pada diriku yg tak tahu malu.

  • aku penakut?

benar. aku xmenafikan. semalam sang kejam menakutkan aku dan fara di dalam pejabat. sang kejam?haha..aku xmahu menamakan yg lain2 kerana aku kan penakut. cuma pabila ia bermain wayar lampu hiasan, maka aku dan fara terus mencerahkan malam yg suram dipejabat. gila kn? aku juga takut aku gagal. takut pada pelbagai kemungkinan. takut pada kehilangan. takut pada mati. salahkah aku menjadi penakut? biar aku ditertawa kerana aku peduli lagi. kerana yang berani pasti akan takut juga nanti. cuma sekarang samada aku rasa lelucon bila terdengar ungkapan 'berani mati' kerana ia bukan gambaran yg kita wujudkan. takutkan dirimu sebelum kau benar2 takut.

0 - comments:

Newer Post Older Post Home