hampir hilang nyawa

kdg kala aku sendiri xpasti samada itu mimpi atau realiti. namun apa yg pasti ia benar2 terjadi pd diriku....entahlah,sukar ku fahami dan sukar ku terima.


9 Feb 2009, sekitar jam 9:00mlm
aku memandu pulang drp bdr sri permaisuri (drp kedai Abg Syah.bkn g jumpa scandal spt yg korg pk tu). aku lepak kedai lebih 2jam jugakla aritu. dh lama xsinggah n rasa rindu plak kt 2 ekor abg aku kt kedai n anak2 dia. sebelum aku blah drp kedai,aku sempat tepon pcmc n tanya adi&anis nk kirim apa2 x. yela sbg kwn aku faham kerja yg xmenentu dan mkn pon slalu miss, buat aku rasa btggjwp utk tlg mana yg boleh. apa sgt la bila diorng kirim milo ais+teh ais jer kn? so lps beli kt kedai mamak sblh kedai runcit abg syah tu, aku pon gerak la. masa tu hujan renyai2. humm....abg syah ekceli dh pesan kt aku,jgn balik lg. tp aku degil. well, hati aku mmg berat nk balik.tp memikirkn 2 org best fren aku kehausan tu aku lawan perasaan sendiri. kt parking keta dh ada 1st halangan. keta aku kena block dgn keta lain. puas aku kedpn-kblkg tp keta stil x celuih (kata org kedah) nk kuar. last skali, aku tolak keta org tu.baru la leh. then, masa dh kuar drp flat, aku tetiber mcm blur nk pilih/ikut jln mana. aku lupa.totally lost. n 4 d 1st time aku ikut jln yg aku sndri xpasti. jln yg bawa aku ke hospital akhirnya!!

honestly, masa aku drive tu aku xtau pe yg brmain dlm kpala otak ni. klau biasanya aku akan pasang lagu drp hp masa drive tp mlm tu aku diam jer. sesekali aku terbayang wajah 'dia' yg mmg xpenah luput dlm ingatan. xjauh drp jln kuar menghala ke highway sg besi, aku jd 'blank'. aku mmg xnmpk apa2.tp tgn aku drive terus jer. pandangan aku gelap. cuma ada 'dia' jer dlm kegelapan itu. aku xciter benda ni kt saper2 pon. so if korg baca blog aku ni, korg jer yg tahu apa sebenarnya terjadi kt aku. apa yg aku ingat ialah bila aku sedar, aku dh menghampiri selekoh utk buat u-turn tp aku dh terlambat utk mengelak besi pembahagi jln (divider) kt dpn aku. dlm jarak kurang 5meter, aku pusing stereng smpi habis dan tekan brek sekuat hati. mata aku mmg terbuka dan aku pasti mmg aku akan terjah divider tu. once keta aku hit jer benda tu, aku sndri xpasti apa terjadi. cuma yg bermain dlm kpla aku smpi skrg ialah bunyi tayar di jln yg licin masa aku brek dan bunyi kaca pecah. hentaman tu buat bdn&kpla aku hentak stereng n melambung semula kt seat. aku kaget.panik. sesungguhnya aku sndri xtau berapa lama aku kt tepi jln tu. ada 2-3 kereta yg lalu tp diorg xberhenti lgsg. aku xkuar drp kereta. bila aku rasa mcm ok, aku terus drive jer. maybe citer tu mcm lawak tp, benar,aku terus drive kereta aku! bdn aku shaking. kaki aku dh kebas. aku nk call 'dia' tp aku tau xde gunanya..jd org pertama aku call ialah adie.tp xberjawap. aku call anis. thah apa aku ckp aku xsure. then aku call mak aku. i called them masa driving k!!klau keta aku meletop ker aper ker aku xtau la..smpi pcmc, aku stop keta dpn lobi. pintu keta hanya leh buka separuh.muat2 bdn aku jer. aku terduduk atas jalan. aku xpk pasal kereta pn masa tu. cuma kepala aku rasa mcm nk pecah.

then bermula la sesuatu yg aku xtau apa berlaku sepenuhnya. drp citer adie&anis, aku mula meracau n marah2. si bulat pon ckp aku maki dia. sori guys, aku xsedar. aku dibawa ke radiology buat x-ray n ct-scan bahagian kepala. n then 'tadaaa' aku dlm wad. xsemua aku ingat. sikit2 jer. aku blom hilang ingatan eventhough nurse tanya nama penuh aku jawap Jay jer..hahaha..well, its my name what!! kesan drp eksiden tu, kepala aku sakit kembali. migrain tu toksah ckp la. then aku punya bahu rasa sengal.xleh gerak2 sgt.leher pon xleh nk pusing laju2...so xleh la nk wat head banging lagik!skrg kena pakai anduh kt tgn.rimas ler..xsuker!!

11 feb aku kuar drp wad. tq to my parents yg penat dtg drp klang utk aku. aku mmg xdpt balas jasa mak+ayah aku smpi bila2. utk my best frens, xspecially adie yg jaga aku 1st nite, sori if aku ada wat salah kt ko masa aku dlm wad. i know, ko xkn ckp apa2 tp aku yakin aku ada say somting yg buat ko terasa.sori again dude. then thanxs jugak kt cik duyung anis yg gigih hingga kena halau oleh si lahabau kt ER tu semata2 pasal nk tgk aku. utk yg melawat dgn buah tgn atau dgn air liur jer pon aku sgt2 terharu dgn kehadiran korg.

maria buntal (my buntal 4eva), wan+imran (dtg guna wifi jer.bkn tgk aku!), nonok (aku slalu gaduh ngn dia pn dia tetap dtg taww), mokcik+mas+tunang(melawat smbil tgk klcc drp bilik wad aku),eja+ja'par+anak(my beloved adik nakal), suba (shared laugh n tears 2gather2) kak zety (sowi,sy mamai masa akak dtg), abg syed+abg hosni+nash(aku sakit la woii...!lagik nk wat lawak), azri+bulat(tq 4 comin), chom(teperanjat aku.ingatkn makhluk mana sentuh dahi aku!) akak cleaner yg aku xtau nama("inni incik yg kereja di bawah itu kn? moga cepat sembuh yaa"), n others yg maybe dtg masa aku tido n xsedar. ada gak yg nk dtg,sms tp aku dh kuar. buat nana,ezul,najhan,abg syah,abg ivan,ong,kak as n lenlain tu, tq coz kirim sms. maaf sbb lambat reply. aku xlarat la. n utk sahabat plg jauh, Alex, tq call drp UK utk tanya kaba. terharu..rasa nk nangis bila punya ramai sahabat n keluarga yg begitu menyayangi diri ini. cuma 'dia' yg tiada kaba berita....

knp aku leh eksiden?ramai yg tanya soklan tu. aku sndri xde jawapan kukuh utk itu. nk kata aku bawak laju, dh lama aku xdrive laju2 sejak keta aku buat hal asyik rosak. hujan? bkn 1st time aku bawak dlm hujan. jln gelap?lampu keta aku terang la..! biar apa jua alasan, perkara dh terjadi, xperlu diungkitkn lagik. dlm hati ini,beberapa saat 'bergelap' sblm insiden tu, sudah cukup buat darah aku berderau. mungkin aku terlalu memikirkn sesuatu yg sudah lama hilang. open ur eyes jay!!

entahlah...buat semua, doakn aku selamat selamanya. jauhi aku drp malapetaka dunia dan akhirat. aku syg korg semua..Tengkiu.

selamat hari kekasih

.

Newer Posts Older Posts Home